Zapri

Za prenos vnesite vaše ime in elektronski naslov.

Hlajenje s toplotno črpalko v vročih poletnih dneh 

Toplotne črpalke so vse bolj razširjen način ogrevanja prostorov in sanitarne vode skozi vse leto. Manj znano pa je, da je toplotna črpalka lahko poleti odlična rešitev za hlajenje prostorov. Hlajenje s toplotno črpalko omogoča velike prihranke in ponuja energetsko najbolj učinkovit način, ki zagotavlja hlajenje (in ogrevanje) z uporabo obnovljivih virov toplote v naši okolici. Zrak, voda in zemlja vsebujejo koristno toploto, ki se nenehno obnavlja in s pomočjo toplotne črpalke lahko toploto dvignemo na temperaturo, da segreje ali ohladi naš dom ali drug objekt. 

Toplotna črpalka Daikin – prezračevanje, gretje in hlajenje obenem

Pri nizkoenergijskih stavbah in pasivnih hišah se vse bolj uporablja toplotna črpalka s sistemom prezračevanja in rekuperacije. Zračenje je pomemben dejavnik za kakovost bivanja. Ogrevanje in hlajenje s toplotno črpalko, ki ima integriran sistem rekuperacije, prezračuje prostore in jih sočasno tudi ogreva oziroma hladi. 

Daikin toplotne črpalke zagotavljajo celoletno bivalno udobje. Pozimi poskrbijo za učinkovito ogrevanje, poleti pa za kakovostno prezračevanje in hlajenje s toplotno črpalko

Hlajenje s toplotno črpalko – Daikin Altherma Hybrid

Toplotna črpalka Daikin Altherma Hybrid ponuja rešitev "all-in-one" – ogrevanje, prezračevanje in hlajenje. S toplotno črplako Daikin Altherma Hybrid bodo rešene vse toplotne potrebe vašega objekta. Edinstvena funkcija hibridne toplotne črpalke za hlajenje in ogrevanje Daikin Altherma Hybrid sta dva načina delovanja. Prvi, ekonomični način (Economical) izbira v danem trenutku energent na osnovi razmerja cen med električno energijo in plinom, drugi, ekološki način (Ecological), pa energente izbira na podlagi ogljičnega izpusta in na ta način zagotavlja karseda "zeleno" toploto.

Toplotna črpalka za hlajenje prostora je sestavljena iz zunanje enote in notranje enote. Zunanja enota izloča toploto iz zunanjega zraka iz okolice in jo preko freonske povezave prenaša v notranjo enoto. Notranjo enoto sestavljata modul toplotne črpalke in modul plinskega kotla. Modul plinskega kotla služi kot pomoč toplotni črpalki v primerih, kadar je potrebna večja moč ali višja temperatura izhodne vode. Kombinacija toplotne črpalke in plinskega kondenzacijskega kotla izkorišča prednosti tako ene kot druge tehnologije. Hibridna toplotna črpalka, ki omogoča gretje in hlajenje obenem, je še zlasti namenjena objektom, ki že imajo plinski kotel in bi radi cenejši in bolj ekološki ogrevalni sistem.
hlajenje s toplotno črpalkotoplotna črpalka hlajenje

Brezplačno svetovanje

Nasveti strokovnega osebja

Shematski prikazi

Izračuni PREJ / PO

Konkretna predstava

Stopite v kontakt

Zavedamo se, da je konkretna predstava o izgledu modelov, njihovi obliki in dimenzijah, glasnosti delovanja ter o vseh pomembnejših funkcijah, ki so potrebne za zagotavljanje maksimalnega toplotnega udobja v prostoru, za uporabnika zelo pomembna, zato smo veseli vsakega obiska in vprašanja.

Kje se nahajamo?

Airabela trgovina in storitve d.o.o.

Lokacija

Delavnik

  • pon. - pet.: 9.00 do 12.00 in 13.00 do 17.00
  • sobote, nedelje in prazniki: zaprto

Hitri kontakt

 

Sporočilo je bilo poslano.