Zapri

Za prenos vnesite vaše ime in elektronski naslov.

toplotna črpalka ogrevanjeToplotna črpalka – ogrevanje za učinkovitost 

Toplotna črpalka – ogrevanje s toplotno črpalko zrak voda omogoča izjemno učinkovitost delovanja, saj pridobi dve tretjini energije iz obnovljivega in brezplačnega vira – iz zunanjega zraka in okolice. Ogrevanje hiše s toplotno črpalko pomeni prihranek pri obratovalnih stroških, ohranjanje najvišje ravni udobja, popolno prilagojenost za novogradnje in energetsko varčne hiše, ogrevanje na toplotno črpalko nudi kompaktno rešitev za gospodinjsko vročo vodo ter intuitivno in nazorno upravljanje, ogrevanje s toplotno črpalko zrak voda pa je mogoče priklopiti tudi na že obstoječ sistem.

Toplotna črpalka – ogrevanje s priklopom na sončne zbiralnike

Ogrevanje s toplotno črpalko je mogoče urediti tudi tako, da jo priklopimo na sončne zbiralnike. Ker je sonce izjemen in stalen vir toplote, ki nam daje povprečno 75 procentov letne energije, je japonsko podjetje Daikin oblikovalo toplotne črpalke za ogrevanje, ki jih je mogoče priklopiti na sončne domače elektrarne in tako še dodatno povečati učinkovitost delovanja. Toplotna črpalka Daikin Altherma HT še pripomore k čistejšemu okolju in izrabi obnovljivih virov energije, za njen priklop oziroma za ogrevanje s toplotno črpalko na tak način pa potrebujemo še Daikinov rezervoar za sanitarno toplo vodo (EKHPW).

Ogrevanje hiše s toplotno črpalko in prilagajanje uporabnikom

ogrevanje hiše s toplotno črpalkoOgrevanje hiše s toplotno črpalko nudi uporabnikom številne možnosti. Daikin Altherma ima zmogljivosti 11kW, 14kW ali 16kW, lahko pa tudi do 40kW. Za klasično zagotovitev potreb po gospodinjski topli vodi zadostujeta rezervoarja velikosti 200 L in 260 L, v primeru, da želi uporabnik toplotno črpalko za ogrevanje priklopiti na sončne zbiralnike, pa potrebujemo rezervoar v velikost 300 L ali 500 L. 

Glede na svoje potrebe po ogrevanju hiše s toplotno črpalko so na voljo nizkotemperaturne toplotne črpalke, ki so primerne za talno, stensko in konvektorsko ogrevanje za večje radiatorje in novogradnje, ter visokotemperaturne toplotne črpalke za navadne in manjše radiatorje ter za starejše hiše. Hibridna toplotna črpalka je kombinacija obeh omenjenih ter je primerna za zgradbe, ki se ogrevajo na plinski kotel, a bi želeli najti cenovno ugodnejšo in bolj ekološko alternativo.

Upravljanje toplotne črpalke Daikin je enostavno, prav tako tudi montaža. Ogrevanje hiše s toplotno črpalko je mogoče urediti pri novogradnjah, možna je vzporedna vezava na že obstoječe sisteme, ogrevanje hiše s toplotno črpalko pa je primerno tudi pri prenovi starejših stavb.

Toplotna črpalka – ogrevanje in hlajenje

S toplotno črpalko je mogoče prostore ogrevati in hladiti. Za to izberemo hibridno toplotno črpalko, ki ogreva temperaturo prostorov, jih hladi ter hkrati segreva toplo vodo. Omogoča ekonomičen način delovanja (energent izbira na podlagi trenutnih cen plina in elektrike) in je tudi ekološka, saj izbere energent na podlagi izpusta. Ima veliko funkcij v korist uporabnikom, med drugim: funkcijo nastavitve urnika, ki omogoča ogrevanje samo v določenem delu dneva ali ogreva različno ob različnih dneh v tednu, funkcijo dodatnega segrevanja, ko temperatura pade pod določen minimum, način počitniškega delovanja, tihi način, način gretja sanitarne vode ipd.
 

Brezplačno svetovanje

Nasveti strokovnega osebja

Shematski prikazi

Izračuni PREJ / PO

Konkretna predstava

Stopite v kontakt

Zavedamo se, da je konkretna predstava o izgledu modelov, njihovi obliki in dimenzijah, glasnosti delovanja ter o vseh pomembnejših funkcijah, ki so potrebne za zagotavljanje maksimalnega toplotnega udobja v prostoru, za uporabnika zelo pomembna, zato smo veseli vsakega obiska in vprašanja.

Kje se nahajamo?

Airabela trgovina in storitve d.o.o.

Lokacija

Delavnik

  • pon. - pet.: 9.00 do 12.00 in 13.00 do 17.00
  • sobote, nedelje in prazniki: zaprto

Hitri kontakt

 

Sporočilo je bilo poslano.