Zapri

Za prenos vnesite vaše ime in elektronski naslov.

Toplotna črpalka za ogrevanje je izbira sodobnega uporabnika

Toplotna črpalka za ogrevanje je rešitev za ekonomično ogrevanje in hlajenje bivalnih prostorov. Dakin toplotna črpalka za ogrevanje omogoča uporabniku tudi preprosto pripravo tople sanitarne vode. Ogrevanje s toplotno črpalko zrak voda je okolju prijazno ogrevanje. 

Visokotemperaturna toplotna črpalka za ogrevanje 

Visokotemperaturna toplotna črpalka za ogrevanje je prava izbira za prenovo starejših objekto, za vse navadne in manjše radiatorje. Omogoča nemoteno delovanje do temperature zunanjega zraka – 20 °C, brez dodatnega grelca. Vgradnja in uporaba sta preprosti, ponaša pa se tudi z evropskim znakom za okolje Eco-label. 

Nizkotemperaturna toplotna črpalka za ogrevanje

Nizkotemperaturno ogrevanje je primerno za talno, stensko in konvektorsko gretje.  Je odlična rešitev za novogradnje, na voljo pa je v različnih zmogljivostih in izvedbah. Notranja enota zavzame malo prostora. Posebnost naprave: poleg klasične izvedbe je možna izvedba vse v enem, da lahko vaš objekt ogrevate tudi samo z zunanjo enoto. 

Hibridna toplotna črpalka za ogrevanje

Dakin hibridna črpalka je primerna za objekte, ki že imajo plinski kotel. Združuje obe tehnologiji delovanja: toplotna črpalka, plinski kotel ali oboje. Deluje neodvisno od temperatur zunanjega zraka in je primerna za vsak radiatorski sistem. Za svoje delovanje vedno uporablja najugodnejši vir, kar omogoča vgrajena logika – sistem za vnos podatkov. 

Toplotna črpalka in hlajenje  prostorov

Hlajenje s toplotno črpalko je način sodobnega hlajenja bivalnih prostorov. Ekološka in varčna izbira je ogrevanje s toplotno črpalko zrak voda pozimi, v poletnih mesecih pa omogoča ista toplotna črpalka hlajenje prostorov.

Toplotna črpalka in hlajenje: proces ogrevanja se poleti preprosto obrne 

V zimskem času ogrevanje s toplotno črpalko zrak voda poteka tako, da črpalka prečrpava toploto iz okolice v notranjost, ter jo segreje na želeno temperaturo za ogrevanje prostorov. Poleti se proces obrne: zamenjata se vlogi uparjalnika in kondenzatorja, posledično se notranji zrak ohlaja. Prihranke omogoča sodobna inverterska tehnologija, zaradi katere lahko v primerjavi z drugimi on/off napravami prihranite do 30 %. Če boste izbrali hlajenje in ogrevanje s toplotno črpalko zrak voda, se vam investicija lahko povrne že v šestih do sedmih letih uporabe,  življenjska doba naprave pa je do 25 let. Ne spreglejte posebnosti, s katero se ponaša Daikin toplotna črpalka: učinkovitost  je maksimizirana tudi z dejstvom, da imajo vse naprave vgrajeno podporo za delovanje tudi v kombinaciji s solarnimi sistemi.  

Kakšen strošek predstavlja  hlajenje s toplotno črpalko?

Zanesljiva naprava z uporabo obnovljivih virov energije omogoča dve stroškovno ugodni funkciji toplotne črpalke: hlajenje in ogrevanje s toplotno črpalko zrak voda pa je dolgoročno tudi najcenejše. 
toplotna črpalka za ogrevanjeogrevanje s toplotno črpalko zrak voda

Brezplačno svetovanje

Nasveti strokovnega osebja

Shematski prikazi

Izračuni PREJ / PO

Konkretna predstava

Stopite v kontakt

Zavedamo se, da je konkretna predstava o izgledu modelov, njihovi obliki in dimenzijah, glasnosti delovanja ter o vseh pomembnejših funkcijah, ki so potrebne za zagotavljanje maksimalnega toplotnega udobja v prostoru, za uporabnika zelo pomembna, zato smo veseli vsakega obiska in vprašanja.

Kje se nahajamo?

Airabela trgovina in storitve d.o.o.

Lokacija

Delavnik

  • pon. - pet.: 9.00 do 12.00 in 13.00 do 17.00
  • sobote, nedelje in prazniki: zaprto

Hitri kontakt

 

Sporočilo je bilo poslano.