Zapri

Za prenos vnesite vaše ime in elektronski naslov.

Toplotna črpalka za ogrevanje hiše uporablja obnovljive vire energije

toplotna črpalka ogrevanjeToplotna črpalka za ogrevanje hiše ponuja energetsko najučinkovitejši način zagotavljanja primernega bivalnega okolja. Omogočajo namreč ogrevanje in hlajenje na raznovrstne načine z uporabo obnovljivih virov toplote v naši okolici. Toplotna črpalka za ogrevanje hiše lahko tako pridobi toploto iz zraka, zemlje ali vode in jo nato prenese v hišo, kjer jo dvigne na potrebno raven, da segreje objekt. V osnovi ločimo tri glavne vrste toplotnih črpalk: zrak voda, zemlja voda in voda voda.

Ogrevanje na toplotno črpalko zrak voda predstavlja najcenejšo investicjo. Toplotna črpalka zrak voda je najmreč najcenejša toplotna črplaka, obenem pa omogoča enostavno in poceni vzdrževanje. Največja ekonomična prednost te vrste toplotne črpalke je, da porabi trikrat manj električne energije kot klasični električni grelci oz. grelniki. 

toplotna črpalka za ogrevanje hišeToplotna črpalka za ogrevanje hiše Daikin Altherma – napredna, funkcionalna in enostavna tehnologija

Toplotne črpalke Daikin Altherma odlikujejo napredna tehnologija, visoka učinkovitost in dostopne cene. Toplotna črpalka Daikin je zaradi svoje funkcionalnosti primerna pravzaprav za skoraj vsak tip gradnje in je učinkovita rešitev za sanitarno toplo vodo. Ogrevanje hiše s toplotno črpalko je zanesljivo v vseh klimatskih razmerah – tudi pri izjemno nizkih temperaturah.

Na voljo so različne vrste toplotnih črpalk. Nizkotemperaturna toplotna črpalka je primerna za nizkotemperaturno ogrevanje: talno, stensko in konvektorsko. Visokotemperaturna toplotna črpalka predstavlja idealno rešitev za prenove, npr. starejših hiš. Hibridna toplotna črpalka pa je kombinacija toplotne črpalke in plinskega kondenzacijskega kotla. Izkorišča prednosti obeh tehnologij. Še zlasti so hibridne toplotne črpalke za ogrevanje hiše namenjene objektom, ki že imajo plinski kotel in bi radi cenejši in bolj ekološki ogrevalni sistem. 

Toplotna črpalka za ogrevanje Daikin Altherma Hybrid

Danes se veliko objektov ogreva s plinskimi kotli. Večina takšnih sistemom je seveda vezana na radiatorje, velikokrat pa se te aplikacije pojavljajo v stanovanjih ali manjših hišah, kjer za veliko notranjo inštalacijo ali morda celo za zalogovnik tople sanitarne vode ni prostora.
Hibridna toplotna črpalka za ogrevanje Daikin Altherma Hybrid ponuja pravo rešitev za take primere. Notranja enota je sestavljena iz modula toplotne črpalke in modula plinskega kotla, skupaj pa nista veliko večja od povprečne stenske plinske peči. Tako je potrebnega izredno malo prostora za namestitev. Toplotna črpalka za ogrevanje hiše lahko deluje hkrati z modulom toplotne črpalke ali povsem samostojno.

Brezplačno svetovanje

Nasveti strokovnega osebja

Shematski prikazi

Izračuni PREJ / PO

Konkretna predstava

Stopite v kontakt

Zavedamo se, da je konkretna predstava o izgledu modelov, njihovi obliki in dimenzijah, glasnosti delovanja ter o vseh pomembnejših funkcijah, ki so potrebne za zagotavljanje maksimalnega toplotnega udobja v prostoru, za uporabnika zelo pomembna, zato smo veseli vsakega obiska in vprašanja.

Kje se nahajamo?

Airabela trgovina in storitve d.o.o.

Lokacija

Delavnik

  • pon. - pet.: 9.00 do 12.00 in 13.00 do 17.00
  • sobote, nedelje in prazniki: zaprto

Hitri kontakt

 

Sporočilo je bilo poslano.