Zapri

Za prenos vnesite vaše ime in elektronski naslov.

toplotna črpalka učinkovitostToplotna črpalka: učinkovitost naprave določa grelno število

Toplotna črpalka: učinkovitost je pojem, ki pove koliko elektrike naprava porabi za svoje delovanje in koliko toplote pri tem odda v ogrevalni sistem. Grelno število 3 nam pove, da bo toplotna črpalka iz enega dela vložene električne energije oddala v prostor tri dele toplote. Takšno, oziroma višje razmerje zagotavljajo toplotne črpalke Daikin Altherma. 

Izbira primerne toplotne črpalke: učinkovitost in cena

Sodobna toplotna črpalka za ogrevanje in hlajenje uporabniku zagotavlja temperaturno udobje vse leto. Podjetje Airabela je zagotavlja uvoz in veleprodajo prezračevalnih sistemov in toplotnih črpalk priznanega proizvajalca Daikine.  Toplotna črpalka zrak voda je najcenejša toplotna črpalka, učinkovitost naprave pa je motiv, ki prepriča tudi najbolj zahtevnega uporabnika.  Inverter tehnologija omogoča prilagoditev moči delovanja toplotne črpalke, učinkovitost naprave pa je posledično tudi za 30 % višja v primerjavi z on/off toplotnimi črpalkami.

Okolju prijazno ogrevanje hiše s toplotno črpalko

Kakšna je kakovostna toplotna črpalka? Ogrevanje in hlajenje objekta mora zagotavljati z minimalnimi stroški. Takšna naj bo tudi vaša nova toplotna črpalka. Učinkovitost ogrevanja na toplotno črpalko se meri z grelnim številom, torej razmerjem med porabljeno električno energijo in oddano toploto. Višje grelno število (COP) pomeni manj porabljene električne energije za več oddane toplote. To pomeni, da višje grelno število toplotne črpalke učinkovitost sorazmerno poveča.

toplotne črpalke učinkovitostOgrevanje hiše s toplotno črpalko je tudi ekološko 

Ogrevalni sistemi, ki delujejo na fosilna goriva, zagotavljajo povprečno učinkovitost nižjo od 100 %, kar je bistveno manj, kot lahko zagotavlja Daikin Altherma toplotna črpalka. Učinkovitost le-te je v povprečju namreč višja od 300 %.

Ogrevanje na toplotno črpalko je ogrevanje z najnižjimi stroški

Zmanjšanje toplotnih izgub in znižanje stroškov je cilj, ki ga mora izpolniti sodobna toplotna črpalka. Učinkovitost naprave pa ni le stroškovna, pač pa tudi okoljevarstvena. Z izpolnjevanjem najnovejših obvezujočih evropskih standardov glede energijske učinkovitosti, Daikine toplotne črpalke učinkovitost zagotavljajo tudi pri zmanjševanju škodljivih vplivov na okolje. Odločite se za ogrevanje in hlajenje objekta z vgradnjo toplotne črpalke! Učinkovitost naprave bo podvojena: stroškovna in okoljska! 

Sodobna toplotna črpalka – ogrevanje in hlajenje bivalnih prostorov

Tudi hlajenje bivalnih prostorov je mogoče z uporabo toplotne črpalke. Učinkovitost hlajenja se meri s hladilnim številom EER. Za aktivno hlajenje je primerna toplotna črpalka, ki deluje reverzibilno, kar pomeni, da sta ogrevalni in hladilni sistem zajeta v eni sami napravi. Slednje je z energijskega vidika tudi najbolj primerna rešitev. Pri aktivnem hlajenju obratuje inverter kompresor, ki omogoča optimalno prilagajanje in posledično tudi učinkovito hlajenje.
 

Brezplačno svetovanje

Nasveti strokovnega osebja

Shematski prikazi

Izračuni PREJ / PO

Konkretna predstava

Stopite v kontakt

Zavedamo se, da je konkretna predstava o izgledu modelov, njihovi obliki in dimenzijah, glasnosti delovanja ter o vseh pomembnejših funkcijah, ki so potrebne za zagotavljanje maksimalnega toplotnega udobja v prostoru, za uporabnika zelo pomembna, zato smo veseli vsakega obiska in vprašanja.

Kje se nahajamo?

Airabela trgovina in storitve d.o.o.

Lokacija

Delavnik

  • pon. - pet.: 9.00 do 12.00 in 13.00 do 17.00
  • sobote, nedelje in prazniki: zaprto

Hitri kontakt

 

Sporočilo je bilo poslano.