Zapri

Za prenos vnesite vaše ime in elektronski naslov.

Toplotne črpalke – učinkovitost in prijaznost do okolja 

toplotne črpalke učinkovitostToplotne črpalkeučinkovitost dosegajo z izkoriščanjem toplote zunanjega zraka iz okolice, kar pomeni da dve tretjini uporabne toplote učinkovito pridobijo iz brezplačnega in obnovljivega vira. Učinkovitost toplotne črpalke je vsaj do trikrat višja kot pri alternativnih ogrevalnih sistemih, pri čemer deluje samostojno in za ogrevanje (vodo segreje tudi do 80 stopinj Celzija) ne potrebuje nobenega dodatnega električnega grelca. Zaradi odličnega in visokega izkoristka je toplotna črpalka za ogrevanje hiše med najprimernejšimi sistemi, učinkovitost toplotne črpalke pa dosegamo tudi s kasnejšim minimalnim vzdrževanjem in znižanjem stroškov obratovanja. Toplotna črpalka zrak voda je okolju prijazna – zmanjšuje izpuste CO2 ter na pameten način dejansko zmanjšuje porabo energije in povečuje učinkovitost. To doseže s pomočjo inverterskega krmiljenja, tako da se sistem sam ves čas prilagaja potrebam in vzdržuje temperaturo glede na zunanje dejavnike (zunanja toplota, količina sončne svetlobe itd.), pa tudi glede na razmere v prostoru (število oseb, izolacija ipd.).

Delovanje za učinkovitost toplotne črpalke 

Toplotne črpalke za ogrevanje hiše in drugih objektov imajo ločen sistem (split sistem), ki ga sestavljata dve enoti (zunanja in notranja), s katerima dosegamo večjo učinkovitost toplotne črpalke. Zunanja enota izdvaja energijo iz zunanjega zraka/okolice ter jo prenaša v notranjo enoto s pomočjo hladilnega sredstva R-410A. Notranja enota energijo prejme ter jo dodatno zviša s hladilnim sredstvom R-134A. Učinkovitost toplotne črpalke Daikin Altherma dokazuje dobljena topla voda, ki lahko doseže 80 stopinj Celzija brez dodatne pomoči električnega grelca. Je izjemno primerna toplotna črpalka za ogrevanje hiše, saj deluje tudi na izpostavljenih in vetrovnih mestih ter na višjih legah, in sicer vse do temperature –20 stopinj Celzija.

toplotna črpalka za ogrevanje hišeToplotna črpalka za ogrevanje hiše – katera je najprimernejša?

Katera je najprimernejša toplotna črpalka za ogrevanje hiše je odvisno od več dejavnikov, med katerimi so lokacija hiše, obstoječ ogrevalni sistem, velikost objekta, želje uporabnikov ipd. Nizkotemperaturna črpalka na primer ni primerna toplotna črpalka za ogrevanje hiše, ki ima klasične radiatorje, v tem primeru dajemo prednost toplotni črpalki Daikin Altherma HT. Toplotna črpalka za centralno ogrevanje je uporabna v sklopu modernih centralnih sistemov, mogoče pa jo je priključiti na že obstoječ centralni sistem. Kadar gre za starejši objekt, je priporočana uporaba visoko temperaturne toplotne črpalke, v primeru povečanja izolacijskega sloja in vgradnje novih oken (s čimer se bistveno zmanjšajo toplotne izgube objekta) pa je mogoče uporabiti tudi nizkotemperaturno toplotno črpalko in ohraniti celo obstoječe radiatorje. V primeru, da ne izboljšamo izolacijskih pogojev, pa je visoko temperaturna toplotna črpalka prednostna izbira. 
 

Brezplačno svetovanje

Nasveti strokovnega osebja

Shematski prikazi

Izračuni PREJ / PO

Konkretna predstava

Stopite v kontakt

Zavedamo se, da je konkretna predstava o izgledu modelov, njihovi obliki in dimenzijah, glasnosti delovanja ter o vseh pomembnejših funkcijah, ki so potrebne za zagotavljanje maksimalnega toplotnega udobja v prostoru, za uporabnika zelo pomembna, zato smo veseli vsakega obiska in vprašanja.

Kje se nahajamo?

Airabela trgovina in storitve d.o.o.

Lokacija

Delavnik

  • pon. - pet.: 9.00 do 12.00 in 13.00 do 17.00
  • sobote, nedelje in prazniki: zaprto

Hitri kontakt

 

Sporočilo je bilo poslano.