Zapri

Za prenos vnesite vaše ime in elektronski naslov.

Toplotna črpalka – energetsko najcenejši način za ogrevanje hiše 

Ogrevanje hiše s toplotno črpalko postaja vse bolj priljubljeno. Toplotna črpalka za ogrevanje hiše namreč porabi kar do trikrat manj primarne energije kot npr. plinski ali oljni kotli. Približno 75 % njene ogrevalne energije namreč prihaja iz okolja – iz zraka, vode ali zemlje, torej brezplačno. Toplotna črpalka tako za delovanje in zagotavljanje 100-odstotne grelne moči potrebuje le še 25 % električne energije. Učinkovitost toplotne črpalke za ogrevanje hiše je zelo visoka. 

Toplotna črpalka za ogrevanje hiše za dobro delovanje potrebuje prostor, v katerem je temperatura zraka med 8 in 35 stopinj Celzija. Višja kot je temperatura, boljši je učinek delovanja toplotne črpalke za ogrevanje. Za namestitev naprave sta najprimernejša prostora klet ali kurilnica, ki je toplejša že zaradi kurjave same. Še pomembneje pa je, da se toplotna črpalka za ogrevanje hiše ne nahaja v premajhnem prostoru. Za kar najučinkovitejše ogrevanje na toplotno črpalko naj bo prostor večji od 15 kvadratnih metrov. 

Toplotne črpalke za ogrevanje hiše Daikin Altherma LT, HT in Hybrid

Monterji klimatskih naprav boste v prodajnem salonu Airabela lahko izbirali med različnimi vrstami toplotnih črpalk. Poleg nizkotemperaturne toplotne črpalke (LT), ki predstavlja odlično izbiro za novogradnje, sta na voljo tudi visokotemperaturna toplotna črpalka (HT) in hibridna toplotna črpalka za ogrevanje hiše. Slednja je kombinacija toplotne črpalke in plinskega kondenzacijskega kotla in izkorišča prednosti obeh tehnologij. Lahko je samo toplotna črpalka ali samo kotel ali pa oboje. Namenjena je objektom, ki že imajo plinski kotel in bi radi cenejši in bolj ekološki ogrevalni sistem.

Daikin Altherma Hybrid - energijsko učinkovita toplotna črpalka za ogrevanje hiše

Toplotna črpalka za ogrevanje hiše je sestavljena iz zunanje enote in notranje enote. Zunanja enota izloča toploto iz zunanjega zraka iz okolice in jo preko freonske povezave prenaša v notranjo enoto. Notranjo enoto sestavljata modul toplotne črpalke in modul plinskega kotla. Slednji lahko toploti, proizvedeni s toplotno črpalko po potrebi doda tudi svojo toploto, nato pa jo uporabi za ogrevanje vašega doma. Zaradi svojega načina delovanja lahko modul toplotne črpalke za ogrevanje hiše pridobi tudi do 80% uporabne toplote iz obnovljivega in brezplačnega vira ter s pomočjo inverterskega krmiljenja ogreva do 5-krat učinkoviteje kot tradicionalni ogrevalni sistemi na osnovi električne energije ali fosilnih goriv. Modul plinskega kotla služi kot pomoč toplotni črpalki v primerih, kadar je potrebna večja moč ali višja temperatura izhodne vode.

Toplotne črpalke za ogrevanje hiše predstavljajo investicijo v prihodnost, ki se vam kljub nekoliko višjim začetnim stroškom po zaslugi nižjih stroškov ogrevanja povrne že v nekaj letih.
toplotna črpalka za ogrevanje hišetoplotne črpalke za ogrevanje hiše

Brezplačno svetovanje

Nasveti strokovnega osebja

Shematski prikazi

Izračuni PREJ / PO

Konkretna predstava

Stopite v kontakt

Zavedamo se, da je konkretna predstava o izgledu modelov, njihovi obliki in dimenzijah, glasnosti delovanja ter o vseh pomembnejših funkcijah, ki so potrebne za zagotavljanje maksimalnega toplotnega udobja v prostoru, za uporabnika zelo pomembna, zato smo veseli vsakega obiska in vprašanja.

Kje se nahajamo?

Airabela trgovina in storitve d.o.o.

Lokacija

Delavnik

  • pon. - pet.: 9.00 do 12.00 in 13.00 do 17.00
  • sobote, nedelje in prazniki: zaprto

Hitri kontakt

 

Sporočilo je bilo poslano.