Zapri

Za prenos vnesite vaše ime in elektronski naslov.

Visokotemperaturna toplotna črpalka in nizkotemperaturna črpalka

Visokotemperaturna toplotna črpalka spada med učinkovitejše toplotne črpalke za ogrevanje in je primerna predvsem za starejše zgradbe, ki imajo vgrajene klasične radiatorje. V primerjavi z nizkotemperaturno črpalko zmore visokotemperaturna toplotna črpalka višje temperature – vodo segreje do 80 stopinj Celzija. Pri novejših objektih lahko izberemo nizkotemperaturno toplotno črpalko, visokotemperaturna pa je prava izbira v primerih, ko zaradi izgub potrebujemo večjo moč.

Toplotna črpalka – visokotemperaturna in nizkotemperaturna – Daikin

V podjetju Airbela partnerjem, instalaterjem, trgovcem in monterjem dobavljamo visokotemperaturne toplotne črpalke zrak voda ter visokotemperaturne toplotne črpalke zemlja voda vrhunskega proizvajalca Daikin. Smo eden glavnih zastopnikov za omenjeno podjetje v Sloveniji ter iščemo zanesljive partnerje, ki nam bodo pomagali pri uresničitvi poslanstva in vizije: pripomoči k doseganju učinkovite rabe energije, izboljšati kakovost življenja in okolje, še naprej usmerjati pozornost na partnerje in monterje, ki predstavljajo ključno vez z uporabniki, ter ostati vodilen distributer klimatskih sistemov ter toplotnih črpalk (visokotemperaturnih in nizkotemperaturnih) v Sloveniji.

Za proizvajalca nizko in visokotemperaturnih toplotnih črpalk Daikin smo se odločili, ker gre za vodilno podjetje na področju ogrevalnih in hladilnih sistemov, ki nenehno dokazuje kvaliteto svojih toplotnih črpalk (visokotemperaturnih in nizkotemperaturnih). Vrednost ustvarjajo s pričakovanjem prihodnih potreb uporabnikov, s prilagajanjem, s prispevanjem k izboljšanju okolja (toplotna črpalka – visokotemperaturna in nizkotemperaturna omogočata večjo učinkovitost in manj emisij kot alternative), z globalnim mišljenjem, s stalnim napredkom pri razvoju visoko temperaturne toplotne črpalke, z drznostjo, predvsem pa z visoko zanesljivostjo in kvaliteto vseh hladilnih sistemov, visokotemperaturnih toplotnih črpalk zrak voda, zemlja voda in vseh ostalih sistemov.

Visokotemperaturna toplotna črpalka – lastnosti

Visokotemperaturna toplotna črpalka je na voljo v zmogljivostih 11kW, 14kW in 16kW, lahko tudi do 40kW, če tako zahtevajo potrebe. Ima eno ali trofazno izvedbo, na voljo pa so različni rezervoarji glede na potrebe gospodinjstva. Načeloma zadostuje rezervoar velikosti 200 L in 260 L, v primeru, da toplotno črpalko za ogrevanje priklopimo na sončno elektrarno, pa potrebujemo 300 L ali 500 L rezervoar. Prednost visokotemperaturne toplotne črpalke je tudi možnost povezave z drugimi ogrevalnimi sistemi. 

Visokotemperaturna toplotna črpalka zmore vodo segreti do 80 stopinj Celzija in učinkovito deluje tudi pri izjemno nizkih zunanjih temperaturah, in to brez pomoči električnega grelnika do temperatur – 20 stopinj Celzija, ob dodatni pomoči pa tudi pri nižjih temperaturah.
Montaža je preprosta, upravljanje pa tudi, tako da je enostavna tako za monterje kot za končne uporabnike. 

Uporaba visokotemperaturne toplotne črpalke pomeni bistveno zmanjšanje emisij CO2 kot ostali ogrevalni sistemi, ki delujejo izključno na fosilna goriva ali elektriko, ter je v skladu z vsemi naravovarstvenimi evropskimi kriteriji, tako da njihova uporaba bistveno pripomore k čistejši prihodnosti. 
visokotemperaturna toplotna črpalkatoplotna črpalka visokotemperaturna

Brezplačno svetovanje

Nasveti strokovnega osebja

Shematski prikazi

Izračuni PREJ / PO

Konkretna predstava

Stopite v kontakt

Zavedamo se, da je konkretna predstava o izgledu modelov, njihovi obliki in dimenzijah, glasnosti delovanja ter o vseh pomembnejših funkcijah, ki so potrebne za zagotavljanje maksimalnega toplotnega udobja v prostoru, za uporabnika zelo pomembna, zato smo veseli vsakega obiska in vprašanja.

Kje se nahajamo?

Airabela trgovina in storitve d.o.o.

Lokacija

Delavnik

  • pon. - pet.: 9.00 do 12.00 in 13.00 do 17.00
  • sobote, nedelje in prazniki: zaprto

Hitri kontakt

 

Sporočilo je bilo poslano.