Zapri

Za prenos vnesite vaše ime in elektronski naslov.

Visokotemperaturna toplotna črpalka

Visokotemperaturna toplotna črpalka služi visokotemperaturnemu ogrevanju. Primerna je tako za velike kot tudi za manjše radiatorje. Uporabljamo jo lahko v sklopu modernih centralnih sistemov ali pa jo enostavno priklopimo na že obstoječ centralni sistem.

Toplotna črpalka (visokotemperaturna) – odlična rešitev pri sanaciji ogrevalnega sistemavisokotemperaturna toplotna črpalka

Visokotemperaturna toplotna črpalka za ogrevanje je pravzaprav idealna rešitev pri sanaciji starega ogrevalnega sistema. Toplotna črpalka (visokotemperaturna) namreč dopušča možnost ohranitve že obstoječih radiatorjev, saj je sistem sam sposoben ogrevalno vodo segreti do 80 stopinj C.

Visokotemperaturna toplotna črpalka pa dobro deluje tudi pri izjemno nizkih temperaturah. Njeno delovanje je namreč omejeno šele z -25 stopinj C.

Sestava toplotne črpalke visokotemperaturne je dokaj preprosta - sestavljena je z notranje in zunanje enote, ki ju dopolnjuje hišni rezervoar za toplo vodo. Zunanja enota izloča toploto iz zraka v zunanjosti. Izločeno toploto preko hladilne naprave nato prenese v notranjo enoto toplotne črpalke. Notranja enota visokotemperaturne toplotne črpalke sprejema toploto iz zunanje enote in jo še dodatno poveča.

Ogrevanje s toplotno črpalko je preprosto, varčno in zelo efektivno. Toplotne črpalke za ogrevanje hiše vso energijo za delovanje črpajo iz naravnih energijskih virov – zemlje, zraka in vode ter so tako neprimerno bolj varčne od ostalih ogrevalnih sistemov.

Ne le ogrevanje – toplotna črpalka omogoča tudi hlajenjetoplotna črpalka za ogrevanje

S pomočjo toplotne črpalke (visokotemperaturne), pa se lahko tudi hladimo. Hlajenje s toplotno črpalko poteka tako, da črpalka jemlje energijo v prostoru s presežkom toplote in jo črpa v prostor, ki ga ogrevamo.

V podjetju Aribela vam ponujamo veliko izbiro visokotemperaturnih toplotnih črpalk za ogrevanje. Ne pozabite, da se lahko z visokotemperaturnimi toplotnimi črpalkami grejete tudi, ko je zunaj mraz. Investicija je – sploh s pomočjo subvencije Eko sklada – relativno nizka, izkoristki toplotne črpalke (visokotemperaturne) pa so zelo visoki.

Brezplačno svetovanje

Nasveti strokovnega osebja

Shematski prikazi

Izračuni PREJ / PO

Konkretna predstava

Stopite v kontakt

Zavedamo se, da je konkretna predstava o izgledu modelov, njihovi obliki in dimenzijah, glasnosti delovanja ter o vseh pomembnejših funkcijah, ki so potrebne za zagotavljanje maksimalnega toplotnega udobja v prostoru, za uporabnika zelo pomembna, zato smo veseli vsakega obiska in vprašanja.

Kje se nahajamo?

Airabela trgovina in storitve d.o.o.

Lokacija

Delavnik

  • pon. - pet.: 9.00 do 12.00 in 13.00 do 17.00
  • sobote, nedelje in prazniki: zaprto

Hitri kontakt

 

Sporočilo je bilo poslano.