Smo uvoznik in distributer za DAIKIN KLIMATSKE NAPRAVE in TOPLOTNE ČRPALKE.

daikin-ogrevanje

garancijski

pogoji

toplotne črpalke

klimatske naprave

Smo uvoznik in distributer za DAIKIN KLIMATSKE NAPRAVE in TOPLOTNE ČRPALKE.

toplotne črpalke

klimatske naprave

Kam namestiti klimatsko napravo?

Klimatska naprava je danes postala del skoraj vsakega gospodinjstva in prispeva k večjemu udobju v vročem poletnem času. Montaža klimatske naprave je vsekakor dolgoročna investicija, zato je pri samem nakupu naprave dobro vedeti, kam jo želite namestiti, da z inštalacijo dosežete želeno funkcijo. Paziti morate, da je pravilno umeščena v prostor, saj boste s tem dosegli višjo raven udobja ob nižjih stroških energije. Pred vgradnjo se o potencialnih rešitvah pogovorite z inštalaterjem, ki vam bo s svojim strokovnim znanjem svetoval glede optimalnih lokacij v vašem prostoru.

Pravilno nameščena klimatska naprava.

 

Montaža klimatske naprave mora omogočati naravno gibanje zraka

 

Pomembno je, da stena, na kateri bo klima, ni izpostavljena neposredni sončni svetlobi in drugim virom toplote ter je dovolj močna, da zdrži njeno težo. Pozorni morate biti, da hladen zrak usmerite čim višje pod strop, saj s tem doseže celotno dolžino prostora in počasi pada navzdol.

 

Klimatske naprave ne nameščajte nad okno ali nad steklena vrata, skozi katera pogosto sije sonce, saj se izpihan zrak segreje že ob izpihu. 

Poskrbite tudi za neoviran pretok zraka, ker boste s tem dosegli boljše učinke naprave in daljšo življenjsko dobo. Klimatske naprave imajo vgrajene termostate, zato je zelo pomembno, da ni nameščena nad virom toplote, saj bo vase posrkala zrak iz neposredne okolice in ga razpihala po celotnem prostoru.

 

Če boste klimatsko napravo pritrdili na optimalno lokacijo, bo hitreje dosegla želeno temperaturo, s tem pa bo porabila manj energije.

Nepravilno nameščena klimatska naprava.

 

Namestite jo v najbolj vroč prostor

 

Zelo pomembno je, da jo namestite v najbolj vroče prostore v domu, ki so po navadi orientirani na jug ali zahod. S tem, ko bo ohladila najbolj sončen in vroč prostor, bo poskrbela, da bo tudi bivanje v ostalih prostorih bolj udobno.

 

Namestitev na hodnik?

Pri tem upoštevajte dejstvo, da hodniki po navadi niso direktno izpostavljeni zunanji vročini, zato bo tam klimatska naprava hitro dosegla želeno temperaturo in se izklopila, medtem pa bo temperatura v sosednjih prostorih še vedno visoka.

Da boste v prostoru klimatsko napravo namestili na najboljšo lokacijo, bo mogoče potrebno nekoliko več inštalacije, vendar brez skrbi, ta malce višji strošek montaže se bo hitro povrnil z udobjem in najvišjo učinkovitostjo. Zavedajte se, da klimatsko napravo vgrajujete za daljše časovno obdobje, zato je prav, da poiščete najboljše rešitve.

Naročite se na prejemanje e-novic in bodite na tekočem z novostmi in aktualnimi ugodnostmi.

Zadnji prispevki

Zadnje novice