Smo uvoznik in distributer za DAIKIN KLIMATSKE NAPRAVE in TOPLOTNE ČRPALKE.

daikin-ogrevanje

garancijski

pogoji

toplotne črpalke

klimatske naprave

Smo uvoznik in distributer za DAIKIN KLIMATSKE NAPRAVE in TOPLOTNE ČRPALKE.

toplotne črpalke

klimatske naprave

 PREZRAČEVANJE

 Prezračevanje

"Občutek svežine in korak do zdravja"

Centralni prezračevalni sistemi
DAIKIN

Lokalni prezračevalni sistemi
AIRA in SIKU

Daikin centralni prezračevalni sistem nudi rekuperacijo zraka

Uporaba Daikin centralnega prezračevalnega sistema zagotovi učinkovito in energijsko varčno prezračevanje s pomočjo filtracije, vlaženja, obdelave zraka in rekuperacije toplote nenehno zagotavlja uravnovešen dovod čistega zraka. Filtracija iz zraka odstrani vonjave, prah in preostale onesnaževalce, vlaženje poskrbi za ravnovesje med notranjo in zunanjo vlažnostjo, obdelava zraka pa ogreva ali ohlaja svež vtočni zrak, kar omogoča kakovostno prezračevanje. Rekuperacija je proces centralnega prezračevalnega sistema Daikin, pri katerem se toplota iz odpadnega zraka preko izmenjevalca vrača nazaj v prostor. Edinstven prezračevalni sistem z rekuperacijo Daikin ima zmanjšano zasnovo HRV enote, ki nudi enostavnejšo vgradnjo v nepravilno oblikovane ali manjše prostore. Daikin, prezračevalni sistem z rekuperacijo, je s pretokom zraka med 150 m3/h do 2000 m3/h, primeren za prostore do 1500 m2. Daikin sistem s funkcijo prostega hlajenja zagotavlja brezhibno 24 urno izjemno tiho delovanje v območju zunanjih temperatur med -15 in +50°C. Za optimalno čist zrak poskrbijo latentna in senzibilna rekuperacija ter visoko učinkoviti filtri M6-F7-F8.

Sistem hlajenja in ogrevanja deluje tako, da se pri hlajenju dovaja toplejši zunanji zrak, ki se s pomočjo rekuperacije ohladi na temperaturo notranjega zraka in nato dovede v ohlajen prostor. Pri tem procesu zrak ohrani optimalno vlažnost ter se še dodatno ohladi pri pretoku skozi klimatski element. Pri segrevanju se dovaja hladen okoliški zrak, ki se s pomočjo rekuperacije ogreje na temperaturo notranjega zraka in nato ogret preide v prostor.

Učinkovit lokalni prezračevalni sistem z rekuperacijo Aira ali Siku

Lokalni prezračevalni sistem z rekuperacijo je enosobna prezračevalna naprava za kakovostno lokalno prezračevanje v hišah, stanovanjih in tudi večjih stavbah. Rekuperator zraka omogoča enostavno, oddaljeno preklapljanje in upravljanje ter medsebojno povezavo več naprav. Lokalni prezračevalni sistem odlikujejo močan in tih motor, nastavljiv pretok izmenjave zraka, ki prilagodi klimo našim željam, enostavno čiščenje in vzdrževanje ter preprosta montaža in uporaba. Keramični toplotni izmenjevalnik je del lokalnega prezračevalnega sistema, ki dopušča toplotno rekuperacijo. Rekuperacija zraka je učinkovita in okolju prijazna, saj omogoča manjše toplotne izgube. Večina prezračevalnih naprav, ki imajo vgrajen rekuperator zraka imajo vgrajen tudi hydrostat in so namenjene prostorom do velikosti 50 m². Optimalna izravnava vlage, ki jo opravi ventilator, nudi učinkovito lokalno prezračevanje ter posamezni zgradbi prilagojeno klimo. Rekuperatorji zraka se med seboj razlikujejo po določenih karakteristikah, kot so hitrost in zmogljivost ventilatorja, premer cevi, izkoristki pri prenosu toplote, poraba moči in možnostih različnih nastavitev delovanja in drugih funkcijah.

Na kakovost sistema vpliva tudi zmogljivost v načinu prezračevanja in zmogljivost v načinu rekuperacije. Kateri prezračevalni sistem boste izbrali, je odvisno od velikosti in potreb prostora za katerega je namenjen ter vaših želja.

 

 

NE VESTE, KAJ JE NAJBOLJŠE ZA VAS?

Individualna obravnava želja in potreb naših kupcev je naše vodilo, zato nas kontaktirajte, da skupaj najdemo najboljšo rešitev za vas.Kontaktirajte nas in skupaj bomo našli najboljšo rešitev za vas.

Prezračevanje stavb je bistvenega pomena, ne glede na letni čas.

Daikin ponuja sisteme za prisilno prezračevanje z izmenjavo zraka v prostoru. Rekuperatorji z ventilacijo izmenjujejo slab zrak v prostoru s čistim zunanjim in vračajo toploto odpadnega zraka vtočnemu zraku, ki vstopa v stavbo. Izkoristek vračanja toplote je lahko do 80%.

Segrevanje


Pri segrevanju se dovaja hladen okoliški zrak. Želimo se izogniti prepihu in suhemu zraku.


1. Hladen tok okoliškega zraka se križa s toplim odpadnim zrakom. V primeru na sliki se vtočni zrak segreje iz 0 na 16°CDB, obdrži pa enako relativno vlažnost. To je pojav izmenjave toplote in vlage.


2. Po končani izmenjavi, klimatski element vtočni zrak še dodatno segreje. S tem se preprečuje hladen prepih. V primeru na sliki se vtočni zrak segreje iz 16 na 27°CDB.


3. Pri segrevanju zraka relativna vlažnost pada. Da bi to preprečili, zrak potuje skozi vlažilnik, ki doda potrebno vlažnost. V primeru na sliki se vlažnost poveča iz 22 na udobnih 42%.


4. Končni rezultat je vtočni zrak z enako vlažnostjo in malenkost višjo temperaturo, kar pripomore k popolnemu udobju.

Hlajenje


Pri hlajenju se dovaja topel okoliški zrak. Želimo zmanjšati obremenitev hladilnega sistema in preprečiti visoke temperature v prostorih.


1. Topel zunanji zrak se križa s hladnim notranjim zrakom. V primeru na sliki se vtočni zrak ohladi iz 34 na 27°CDB, obdrži pa enako relativno vlažnost. To je pojav izmenjave toplote in vlage.


2. Po končani izmenjavi, klimatski element vtočni zrak še dodatno ohladi. S tem se preprečuje visoke temperature v prostoru in zmanjšuje obremenitev hladilnega sistema. V primeru na sliki se vtočni zrak ohladi iz 27 na 20°CDB.


3. Vlaženje ni potrebno, saj zrak vsebuje primerno količino vlage.


4. Končni rezultat je vtočni zrak z malenkost nižjo temperaturo, kar pripomore k popolnemu udobju.

omogoča tudi prenos vlažnosti. Klasični prenosniki toplote zmorejo prenašati samo senzibilni del toplote, Daikin-ov HRV sistem pa poleg senzibilnega dela prenaša tudi latentni del toplote. To bistveno pripomore k znižanju stroškov in povečanju udobja. Senzibilna toplota je tisti del skupne toplote, ki jo občutimo, latentni del pa je del toplote, ki se "skriva" v vlagi, ki se nahaja v iztočnem zraku. Daikin rekuperator zmore poleg senzibilnega dela toplote prenašati tudi vlažnost med iztočnim in vtočnim zrakom, kar pomeni, da se prenese precej večja količina toplote in s tem se tudi stroški ogrevanja bistveno zmanjšajo.

Zmanjšana zasnova

Zmanjšana zasnova HRV enote omogoča vgradnjo v manjše ali nepravilno oblikovane prostore.


Horizontalna ali vertikalna vgradnja

VAM in VKM enote omogočajo vgradnjo v horizontalnem položaju npr. v dvojni strop. Če taka vgradnja ni mogoča, te enote omogočajo tudi vertikalno vgradnjo v servisne kanale ali za stene. S tem omogočajo večjo fleksibilnost pri snovanju notranjosti stavbe.


Ostale karakteristike


 • Pretok zraka med 150m3/h do 2000m3/h
 • Primerni za prostore do 1500m2 pri polovični izmenjavi zraka na uro
 • Nizka poraba energije za pogon ventilatorja (DC inverter),
 • Ni potrebna drenažna napeljava
 • 24-urno delovanje
 • Visok zunanji tlak ventilatorja za priključitev kanalskih razvodov in ventilacijskih elementov
 • Samostoječa enota ali del sistema za hlajenje oz. ogrevanje z VRV
 • Funkcija prostega hlajenja
 • Senzibilno in latentno prezračevanje z vračanjem toplote in vlage (HEP)
 • Kompaktnih dimenzij - primerni za vgradnjo v/na nizke strope
 • Možna horizontalna in vertikalna postavitev
 • Za kvalitetnejši zrak v prostoru so na voljo visoko učinkoviti filtri M6-F7-F8
 • Izredno tiho delovanje: od 27 dBA do 40 dBA
 • Območje delovanja od -15°C do 50°C
 • Dodatki: CO2 zaznavalo, električni grelnik

Prosto nočno hlajenje je funkcija varčevanja z energijo. Deluje v nočnem času, ko je prezračevanje izključeno. S prezračevanjem v nočnem času, ko se temperature zunanjega zraka bistveno nižje kot podnevi, se bistveno zmanjša obremenitev hladilnega sistema ob vklopu v jutranjih urah, kar pripomore k manjšim stroškom obratovanja. Nova VAM-FB serija ima možnost samodejne operacije prostega nočnega hlajenja. Na spodnji sliki je primerjava med klasičnim hladilnim sistemom in sistemom s prostim nočnim hlajenjem.

BREZPLAČNO SVETOVANJE

Nudimo vam strokovno svetovanje, shematske prikaze, izračune ter kontretne predstavitve toplotnih črpalk.