Smo uvoznik in distributer za DAIKIN KLIMATSKE NAPRAVE in TOPLOTNE ČRPALKE.

daikin-ogrevanje

garancijski

pogoji

toplotne črpalke

klimatske naprave

Smo uvoznik in distributer za DAIKIN KLIMATSKE NAPRAVE in TOPLOTNE ČRPALKE.

toplotne črpalke

klimatske naprave

 PREZRAČEVANJE

 prezračevalni sistemi

»Ključ do zdravja v vseh letnih časih«

Prezračevalnik
Daikin VAM-J

Energetsko varčnejši prezračevalni sistem z rekuperacijo Daikin

Prezračevalni sistem z rekuperacijo Daikin predstavlja najnovejši edinstven sistem, ki združuje 5 tehnik obdelave zraka v enem sistemu. Daikin omogoča kombinacijo vlaženja in razvlaženja zraka, prečiščevanja ter prezračevanja z rekuperacijo. Energijsko varčen sistem uporablja prezračevanje z rekuperacijo, notranje gretje in hlajenje za zagotavljanje učinkovite izmenjave zraka v prostoru. Njegova funkcija varčevanja z energijo je prosto nočno hlajenje, ki deluje ponoči, ko je prezračevanje izključeno. Nižje nočne temperature pripomorejo k manjšim stroškom obratovanja, saj zmanjšajo obremenitev hladilnega sistema ob vklopu v jutranjih urah. Prezračevanje z rekuperacijo je odlična rešitev za preprečevanje energijskih izgub, ki jih povzroči prekomerno prezračevanje. S pomočjo izbirnega tipala za CO2 izboljša tudi kakovost novega zraka.

Prezračevalni sistemi Daikin nudijo izjemno čist zrak brez alergenov. Pred dovodom v prostor gre vhoden zrak skozi rigorozno filtracijo, ki jo zagotavljajo odlični filtri. Najprej se zrak prečisti s prehodom skozi filter za pelod in prah, nato še s prehodom skozi fotokatalitični prečiščevalni filter, ki razgradi vonjave. Na koncu s pomočjo tehnologije Flash Streamer razgradi vse ostanke plesni, virusov in formaldehidov. Na voljo so srednji in fini filtri za prah M6, F7, F8, opozorilo o njihovi menjavi pa temelji na dejanski onesnaženosti filtra. Prezračevalni sistemi Daikin s pomočjo edinstvenega vlažilnega vložka v zunanji enoti omogočajo hitro in učinkovito vlaženje. Enota Daikin združuje vlažilnik in klimatsko napravo kar dopušča optimalno ogrevanje. Vlažilni sistem, ki dovaja 450 ml vode na uro, uporablja vlago iz zunanjega zraka, kar preprečuje nastanek mikroorganizmov in bakterij.

NE VESTE, KAJ JE NAJBOLJŠE ZA VAS?

Individualna obravnava želja in potreb naših kupcev je naše vodilo, zato nas kontaktirajte, da skupaj najdemo najboljšo rešitev za vas.Kontaktirajte nas in skupaj bomo našli najboljšo rešitev za vas.

Prezračevanje stavb je bistvenega pomena, ne glede na letni čas.

Daikin ponuja sisteme za prisilno prezračevanje z izmenjavo zraka v prostoru. Rekuperatorji z ventilacijo izmenjujejo slab zrak v prostoru s čistim zunanjim in vračajo toploto odpadnega zraka vtočnemu zraku, ki vstopa v stavbo. Izkoristek vračanja toplote je lahko do 80%.

Segrevanje


Pri segrevanju se dovaja hladen okoliški zrak. Želimo se izogniti prepihu in suhemu zraku.


1. Hladen tok okoliškega zraka se križa s toplim odpadnim zrakom. V primeru na sliki se vtočni zrak segreje iz 0 na 16°CDB, obdrži pa enako relativno vlažnost. To je pojav izmenjave toplote in vlage.


2. Po končani izmenjavi, klimatski element vtočni zrak še dodatno segreje. S tem se preprečuje hladen prepih. V primeru na sliki se vtočni zrak segreje iz 16 na 27°CDB.


3. Pri segrevanju zraka relativna vlažnost pada. Da bi to preprečili, zrak potuje skozi vlažilnik, ki doda potrebno vlažnost. V primeru na sliki se vlažnost poveča iz 22 na udobnih 42%.


4. Končni rezultat je vtočni zrak z enako vlažnostjo in malenkost višjo temperaturo, kar pripomore k popolnemu udobju.

Hlajenje


Pri hlajenju se dovaja topel okoliški zrak. Želimo zmanjšati obremenitev hladilnega sistema in preprečiti visoke temperature v prostorih.


1. Topel zunanji zrak se križa s hladnim notranjim zrakom. V primeru na sliki se vtočni zrak ohladi iz 34 na 27°CDB, obdrži pa enako relativno vlažnost. To je pojav izmenjave toplote in vlage.


2. Po končani izmenjavi, klimatski element vtočni zrak še dodatno ohladi. S tem se preprečuje visoke temperature v prostoru in zmanjšuje obremenitev hladilnega sistema. V primeru na sliki se vtočni zrak ohladi iz 27 na 20°CDB.


3. Vlaženje ni potrebno, saj zrak vsebuje primerno količino vlage.


4. Končni rezultat je vtočni zrak z malenkost nižjo temperaturo, kar pripomore k popolnemu udobju.

omogoča tudi prenos vlažnosti. Klasični prenosniki toplote zmorejo prenašati samo senzibilni del toplote, Daikin-ov HRV sistem pa poleg senzibilnega dela prenaša tudi latentni del toplote. To bistveno pripomore k znižanju stroškov in povečanju udobja. Senzibilna toplota je tisti del skupne toplote, ki jo občutimo, latentni del pa je del toplote, ki se "skriva" v vlagi, ki se nahaja v iztočnem zraku. Daikin rekuperator zmore poleg senzibilnega dela toplote prenašati tudi vlažnost med iztočnim in vtočnim zrakom, kar pomeni, da se prenese precej večja količina toplote in s tem se tudi stroški ogrevanja bistveno zmanjšajo.

Zmanjšana zasnova

Zmanjšana zasnova HRV enote omogoča vgradnjo v manjše ali nepravilno oblikovane prostore.


Horizontalna ali vertikalna vgradnja

VAM in VKM enote omogočajo vgradnjo v horizontalnem položaju npr. v dvojni strop. Če taka vgradnja ni mogoča, te enote omogočajo tudi vertikalno vgradnjo v servisne kanale ali za stene. S tem omogočajo večjo fleksibilnost pri snovanju notranjosti stavbe.


Ostale karakteristike


 • Pretok zraka med 150m3/h do 2000m3/h
 • Primerni za prostore do 1500m2 pri polovični izmenjavi zraka na uro
 • Nizka poraba energije za pogon ventilatorja (DC inverter),
 • Ni potrebna drenažna napeljava
 • 24-urno delovanje
 • Visok zunanji tlak ventilatorja za priključitev kanalskih razvodov in ventilacijskih elementov
 • Samostoječa enota ali del sistema za hlajenje oz. ogrevanje z VRV
 • Funkcija prostega hlajenja
 • Senzibilno in latentno prezračevanje z vračanjem toplote in vlage (HEP)
 • Kompaktnih dimenzij - primerni za vgradnjo v/na nizke strope
 • Možna horizontalna in vertikalna postavitev
 • Za kvalitetnejši zrak v prostoru so na voljo visoko učinkoviti filtri M6-F7-F8
 • Izredno tiho delovanje: od 27 dBA do 40 dBA
 • Območje delovanja od -15°C do 50°C
 • Dodatki: CO2 zaznavalo, električni grelnik

Prosto nočno hlajenje je funkcija varčevanja z energijo. Deluje v nočnem času, ko je prezračevanje izključeno. S prezračevanjem v nočnem času, ko se temperature zunanjega zraka bistveno nižje kot podnevi, se bistveno zmanjša obremenitev hladilnega sistema ob vklopu v jutranjih urah, kar pripomore k manjšim stroškom obratovanja. Nova VAM-FB serija ima možnost samodejne operacije prostega nočnega hlajenja. Na spodnji sliki je primerjava med klasičnim hladilnim sistemom in sistemom s prostim nočnim hlajenjem.

BREZPLAČNO SVETOVANJE

Nudimo vam strokovno svetovanje, shematske prikaze, izračune ter kontretne predstavitve toplotnih črpalk.