Smo uvoznik in distributer za DAIKIN KLIMATSKE NAPRAVE in TOPLOTNE ČRPALKE.

daikin-ogrevanje

garancijski

pogoji

toplotne črpalke

klimatske naprave

Smo uvoznik in distributer za DAIKIN KLIMATSKE NAPRAVE in TOPLOTNE ČRPALKE.

toplotne črpalke

klimatske naprave

 HLAJENJE

 HLAJENJE

"Vse, kar potrebujete za udobje"

Stenska klimatska naprava
Ururu Sarara

Stenska klimatska naprava
Perfera

Stenska klimatska naprava
Sensira (MY)

Stenska klimatska naprava
Stylish

Stenska klimatska naprava
Comfora

Stenska klimatska naprava
Emura

Stenska klimatska naprava
Sensira (CZ)

Talna klimatska naprava
FVXM-A

Kanalska klimatska naprava
FDXM-F9

Kasetna klimatska naprava
FFA-A9

Kasetna klimatska naprava
FCAG-B

NE VESTE, KAJ JE NAJBOLJŠE ZA VAS?

Individualna obravnava želja in potreb naših kupcev je naše vodilo, zato nas kontaktirajte, da skupaj najdemo najboljšo rešitev za vas.Kontaktirajte nas in skupaj bomo našli najboljšo rešitev za vas.

Toplotne črpalke

Ostala dva modela toplotnih črpalk pa sta hibridna toplotna črpalka, katera deluje v kombinaciji nizkotemperaturne toplotne črpalke in visoko učinkovitega plinskega kotla ter visokotemperaturna toplotna črpalka ki ima zaporedno vezana dva kompresorja in dve različni hladilni sredstvi, zaradi katerih lahko ta model dvigne temperaturo vode celo do 80°C.

Visokotemperaturna toplotna črpalka Daikin Altherma predstavlja alternativo obstoječim visokotemperaturnim generatorjem toplote, npr. pečem na biomaso, kurilno olje ali plin, saj lahko segreje vodo do 80°C za potrebe ogrevanja z radiatorji in za uporabo tople vode v gospodinjstvu.

 

Glede na veljavne predpise, se postavitev toplotne črpalke za ogrevanje stanovanjske hiše šteje med investicijsko vzdrževalna dela, za katera ni potrebno pridobiti gradbenega dovoljenja. Je idealna rešitev za prenove, saj lahko v celoti zamenja obstoječi sistem ogrevanja ter priprave tople sanitarne vode in se poveže na že obstoječo napeljavo.

Uporabniški vmesnik omogoča enostavno krmiljenje črpalke in nadzira visokotemperaturni sistem ogrevanja na tri načine:

  • s fiksno nastavitvijo temperature izhodne vode;
  • s plavajočo nastavitveno točko v odvisnosti od vremena, ki spreminja temperaturo izhodne vode glede na temperaturo zunanje okolice ali
  • s temperaturnim tipalom, s katerim lahko črpalka določa idealno temperaturo izhodne vode za vzdrževanje nastavljene temperature prostora z minimalno porabo energije.


Uporabniški vmesnik omogoča tudi številne druge funkcije, med katerimi so: način počitniškega delovanja, tedenski časovnik, funkcija razkuževanja, način udobja in zmanjšanega delovanja, tihi način, način gretja gospodinjske vode itd.

Daikin Altherma Je ločen – split sistem, sestavljen iz ene notranje in ene zunanje enote. Zunanja enota izloča toploto iz zunanjega zraka iz okolice in jo preko hladilnega sredstva (R-410A) prenaša v notranjo enoto. Notranja enota s pomočjo drugega hladilnega sredstva (R-134A) prejeti toploti še dodatno zviša temperaturo in tako omogoča temperaturo izhodne vode do 80°C. Visokotemperaturni sistem uporablja samo termodinamično energijo za dviganje temperature vode brez uporabe dodatnega električnega grelnika. Invertersko krmiljenje nepretrgoma prilagaja delovanje sistema dejanskim potrebam po ogrevanju – temperatura je optimalno vzdrževana ne glede na zunanje in notranje dejavnike, kot je na primer količina sončne svetlobe ali število oseb v prostoru itd. Toplotna črpalka zaradi svojega načina delovanja, pridobi 2/3 uporabne toplote iz obnovljivega in brezplačnega vira ter s pomočjo inverterskega krmiljenja ogreva do 3-krat učinkoviteje kot tradicionalni ogrevalni sistemi na osnovi električne energije ali fosilnih goriv.

Sonce nam daje na leto v povprečju do 75% energije, ki jo potrebujemo za segrevanje gospodinjske tople vode do želene temperature. Zaradi tega je Daikin oblikoval toplotne črpalke Daikin Altherma na tak način, da se lahko priklopijo na sončne zbiralnike in tako še dodatno izkoriščajo obnovljive vire energije. Za izvedbo sončnega priklopa je potreben Daikinov rezervoar za sanitarno toplo vodo (EKHWP) v velikost 300L ali 500L.

Visoko temperaturna črpalka Daikin Altherma je na voljo z zmogljivostmi 11kW, 14kW in 16kW (ob zahtevani večji zmogljivosti lahko tudi do 40kW) notranjih in zunanjih enot. Rezervoarja za gospodinjsko toplo vodo sta velikosti 200L in 260L, v primeru da želimo priklopiti tudi sončne zbiralnike pa velikosti 300L in 500L. Za popolno prilagajanje najrazličnejšim potrebam uporabnikov pa je mogoča tudi vzporedna vezava toplotne črpalke z ostalimi že obstoječimi sistemi ogrevanja (ELKO, plin).

BREZPLAČNO SVETOVANJE

Nudimo vam strokovno svetovanje, shematske prikaze, izračune ter kontretne predstavitve toplotnih črpalk.