Smo uvoznik in distributer za DAIKIN KLIMATSKE NAPRAVE in TOPLOTNE ČRPALKE.

daikin-ogrevanje

garancijski

pogoji

toplotne črpalke

klimatske naprave

Smo uvoznik in distributer za DAIKIN KLIMATSKE NAPRAVE in TOPLOTNE ČRPALKE.

toplotne črpalke

klimatske naprave

Lepota je v zraku, lepota je v naravi! - Čistilna akcija po reki Vipavi

Slovenci se radi pohvalimo kako lepa in raznolika je naša dežela. Vse bolj to prepoznavajo tudi tujci, ki vedno pogosteje zaidejo k nam, da si ogledajo naše kraje. Lonely planet, priljubljeni popotniški vodnik, je Slovenijo uvrstil med top 10 destinacij, katere je nujno potrebno obiskati v letu 2019. »To je zemeljski raj snežnih vrhov, turkizno zelenih rek in obale v beneškem stilu. Slovenija bogati svoje naravne zaklade s harmonično arhitekturo, očarljivo kmečko kulturo in prefinjeno kuhinjo.« so razlogi, s katerimi pojasnjujejo svoj izbor.

 

Besede, s katerimi Lonely planet opisuje našo deželo, se zdijo očarljive. In dejansko naša pokrajina takšna tudi je. Bodimo ponosni in poskrbimo za to, da se takšna tudi ohrani. Skrb za okolje se tiče vseh ljudi in že z malimi spremembami svojega načina življenja lahko vplivamo na to, v kakšnem okolju bomo živeli, ko bomo starejši, in v kakšnem okolju bodo živeli naši potomci in potomke.

 

V podjetju Airabela d.o.o. smo se zato z veseljem udeležili čistilne akcije po reki Vipavi, ki jo je organiziralo Društvo Mladi Renče-Vogrsko. Čistilna akcija je bila poleg tega, da je imela ekološko noto, tudi pravo doživetje. Po reki smo se spustili na supih in z raftom ter iz njenega dna in bregov potegnili več kot 300 kg najrazličnejših odpadkov. Med njimi so bili predvsem plastika in odsluženi gospodinjski aparati. Ti odpadki dokazujejo, da je izgovor, da so naša »majhna« dejanja nepomembna ob velikem onesnaževanju, ki ga izvajajo razne multinacionalke, le slabo opravičilo za naše neprimerno ravnanje z naravo.

 

 

Čistilna akcija, ki smo se je udeležili, je bila zgolj kaplja v morju. S tem dejanjem smo očistili zgolj majhen delček naše lepe dežele, kar nam daje vedeti, da je le-ta veliko bolj onesnažena, kot je mogoče videti na prvi pogled. Mnogo odpadkov, npr. divja odlagališča na obrobjih gozdov, je očem vidnih na prvi pogled. Še veliko več pa se jih skriva na dnu potokov, rek, morja pa tudi v hribih in gorah. Ti so vidni samo tistim, ki si ne zatiskajo oči pred resnico.

 

Bodimo prijazni do okolja, v katerem živimo. Tudi majhna dejanja namreč po nepotrebnem obremenjujejo okolje in vplivajo na kakovost našega življenja.

Naročite se na prejemanje e-novic in bodite na tekočem z novostmi in aktualnimi ugodnostmi.

Zadnji prispevki

Zadnje novice