Smo uvoznik in distributer za DAIKIN KLIMATSKE NAPRAVE in TOPLOTNE ČRPALKE.

daikin-ogrevanje

garancijski

pogoji

toplotne črpalke

klimatske naprave

Smo uvoznik in distributer za DAIKIN KLIMATSKE NAPRAVE in TOPLOTNE ČRPALKE.

toplotne črpalke

klimatske naprave

Nova izjemna inovacija na področju ogrevanja domov

Daikin Altherma 3 H HT

Že nekaj časa se napoveduje prihod nove visokotemperaturne toplotne črpalke Daikin Altherma 3 H HT. V podjetju Daikin bodo kmalu prešli od napovedi k dejanjem, saj bo nova toplotna črpalka vstopila na trg še v letošnjem letu. S svojo novostjo so ponovno dokazali, da upravičeno veljajo za vodilnega proizvajalca in inovatorja na področju ogrevalne in hladilne tehnike na globalni ravni.


Že pred več kot 10-imi leti je Daikin na področju toplotnih črpalk postavil pomemben mejnik. Trgu je predstavil na sploh prvo visokotemperaturno toplotno črpalko, kar je bila pomembna novost in pridobitev za vse, tako kupce kot tudi proizvajalce toplotnih črpalk, ki so bili primorani, da tudi sami kupcem ponudijo podobno zmogljivost pri ogrevanju domov. Zakaj je Daikin vedno prvi pri pomembnih inovacijah? Ključna Daikinova prednost pri razvoju je v tem, da imajo lasten oddelek za raziskave in razvoj v katerem sami razvijajo vse ključne elemente toplotnih črpalk (npr. kompresor, hladilno sredstvo,…).


Daikin je torej kupcem s starejšimi hišami brez izolacije in radiatorskim sistemom že pred 10-imi leti ponudil možnost, da se ogrevajo s čistejšim in predvsem energijsko varčnejšim načinom ogrevanja. Nobena toplotna črpalka na trgu takrat tega ni zmogla. To so dosegli z vgrajenim dvojnim kompresorjem zaradi česar je bila črpalka izjemno zmogljiva in je lahko dosegala visoko izhodno temperature ogrevalne vode, ki je potrebna za radiatorske sisteme. Sedaj Daikin na tem področju zopet postavlja nove mejnike in prehiteva konkurenco.Daikin Altherma 3 H HT


Glavna prednost nove visokotemperaturne toplotne črpalke Daikin Altherma 3 H HT je v popolnoma prenovljenem kompresorju z vgrajeno tehnologijo dvojnega vbrizga imenovano ”double injection technology”. Z novo tehnologijo skupaj z novim hladilnim sredstvom R32, ki je precej učinkovitejše kot dosedanje hladilno sredstvo R410A, je Daikinu uspelo razviti črpalko, ki pri zunanji temperaturi -15°C dosega 70°C ogrevalne vode. Posebej gre poudariti, da nova toplotna črpalka to zmogljivost dosega z zgolj enim vgrajenim kompresorjem, kar trenutno ne zmore nobena toplotna črpalka na trgu. To, da je nova toplotna črpalka enokompresorska, pa pomeni tudi, da bo bistveno ugodnejša, kot je bila njena dosedanja različica.


Kljub temu, da je bila nova Daikin Altherma 3 H HT zasnovana za delovanje na radiatorskih sistemih, pa je primerna tudi za sisteme talnega ogrevanja, saj zaradi enega kompresorja dosega izjemno učinkovitost tudi pri nizkih ogrevalnih temperaturah.


Poleg visoke zmogljivosti in učinkovitosti pa ima nova Daikin Altherma 3 H HT še mnoge druge prednosti. Zagotavlja namreč delovanje vse do -28°C zunanje temperature. Spada med najvarčnejše rešitve za ogrevanje, saj dosega najvišjo oznako energetske učinkovitosti, to je A+++ (v skladu z oznako EU n°811/2013 za leto 2019). Zaradi enoventilatorske zasnove pa je zunanja enota tudi izjemno tiha (od 35dBA na oddaljenosti 3 metrov, kar je enako kot glasnost šepeta).


Daikin obljublja, da bo nova toplotna črpalka v Sloveniji na voljo ob koncu leta 2019. Cene trenutno še niso uradno potrjene (pričakujemo, da bodo nekje do konca meseca oktobra). Za več informacij smo Vam v podjetju Airabela d.o.o. na voljo na telefonski številki 08 205 30 25 oziroma preko elektronske pošte na info@airabela.si. Veseli bomo tudi Vašega obiska v našem razstavnem salonu na Šmartinski cesti 58a v Ljubljani, lahko pa morebitne nove informacije preverite tudi na naši spletni strani www.airabela.si.

Naročite se na prejemanje e-novic in bodite na tekočem z novostmi in aktualnimi ugodnostmi.

Zadnji prispevki

Zadnje novice