Smo uvoznik in distributer za DAIKIN KLIMATSKE NAPRAVE in TOPLOTNE ČRPALKE.

daikin-ogrevanje

garancijski

pogoji

toplotne črpalke

klimatske naprave

Smo uvoznik in distributer za DAIKIN KLIMATSKE NAPRAVE in TOPLOTNE ČRPALKE.

toplotne črpalke

klimatske naprave

Proti koronavirusu z ustreznim prezračevanjem

Novi koronavirus se najpogosteje prenaša med ljudmi prek zraka z izkašljanimi kapljicami. Svetovna zdravstvena organizacija je skupaj s strokovnjaki Zveze evropskih asociacij na področju ogrevanja prezračevanja in hlajenja stavb REHVA ugotovila, da je ustrezna ventilacija pomembna, saj bo poskrbela za zmanjšanje možnosti širjenja koronavirusa po prostoru. S preprostimi navodili, ki so jih pripravili strokovnjaki, je mogoče zagotoviti varnost pred okužbo s koronavirusom v prostorih.

Koronavirus se prenaša po zraku

 

Svetovna znanstvena organizacija je potrdila, da se novi koronavirus najhitreje prenaša po zraku. Zato so bolj izpostavljeni prostori, kjer je več oseb v prostoru, sploh če se prostor ne zrači dovolj pogosto oziroma ima slab ali neustrezen ventilacijski sistem. To so predvsem delovna mesta, kjer se zaposleni zadržujejo na istem mestu osem ur, ni pa poskrbljeno za ustrezno prezračevanje v prostoru. Virus v zraku ostane do treh ur, zato je prezračevanje nujno za izločanje virusa iz prostora. REHVA je zato v skladu s priporočili WHO-ja pripravila dodatna navodila, kako poskrbeti za pravilno uporabo prezračevalnega sistema.

Priporočila svetovne zdravstvene organizacije za ustrezno prezračevanje

 

Glede na ugotovitve Svetovna zdravstvena organizacija ves čas dopolnjuje pravila, da bi poskrbela, da bi se koronavirus kar najmanj širil. Zaprti prostori so bolj dovzetni za širjenje, saj ne prihaja do zadostne izmenjave zraka. WHO priporoča nekaj ukrepov, ki bodo zmanjšali verjetnost širjenja virusa. Ni pomembno, kakšno prezračevanje boste izbrali. Lahko je mehansko s prezračevalnim sistemom ali z odpiranjem oken. Pomembno je le, da boste poskrbeli za izmenjavo zraka. Vendar se v mnogih primerih izkaže, da so mehanski prezračevalni sistemi boljši, saj se bo onesnažen zrak v prostoru izmenjal z zunanjim in ne bo prehajal v druge prostore. Poleg tega pa bo poskrbel, da bodo toplotne izgube pozimi in toplotni pribitki poleti minimalni oz. v primerjavi z odpiranjem oken zanemarljivi. Če uporabljate prezračevalni sistem, WHO svetuje, da ta v času večje verjetnosti z okužbo s koronavirusom deluje dlje časa, najbolje kar ves čas. Pri ustreznem prezračevanju je najbolj učinkovita izmenjava zraka, dodatno vzdrževanje ali pogostejša menjava filtrov pri prezračevalnem sistemu ni potrebna. Če boste uporabljali kakovostne prezračevalne sisteme in se držali navodil proizvajalca, dodatna vzdrževanja niso potrebna in bodo zagotovila ustrezno prezračevanje za preprečevanje širjenja koronavirusa.


 

Previdno pri prezračevalnih sistemih z rekuperacijo

 

Prezračevalni sistemi SIKU imajo ustrezne certifikate, ki zagotavljajo ustrezno mehansko prezračevanje prostorov in poskrbijo za varnost brez virusov v prostoru. Zagotavljajo energetsko učinkovito izmenjavo zraka. Pogosto odpiranje oken je v vročih dneh lahko potratno za porabo energije, saj je prostor pri odpiranju oken potrebno še ohlajati. Prezračevalni sistem pa bo zadrževal temperaturo tudi, če bo deloval neprestanoma. Mogoče ga je vgraditi tudi v starejše objekte, kjer bo poskrbel za ustrezno prezračevanje prostorov, ne da bi imeli zato večje stroške, ki se še pogosteje pojavljajo v starejših objektih in zato zahtevajo premišljeno prezračevanje.

Čeprav morda do sedaj ni bilo dovolj poudarka na pomenu prezračevanja prostorov, se je treba zavedati, da prav to vpliva na hitrost širjenja koronavirusa. Upoštevanje navodil Svetovne zdravstvene organizacije in uporaba ustreznega in učinkovitega prezračevalnega sistema lahko rešita precej življenj.

Obiščite nas v salonu, kjer si lahko izdelek ogledate ter kjer lahko skupaj dorečemo najustreznejšo rešitev. Imamo tudi razvejano mrežo monterjev, zato vam bomo z veseljem priporočili najustreznejšega.


Subvencijo lahko izkoristite tudi pri nas. Obiščite nas v salonu, kjer si lahko idelek ogledate ter skupaj dorečemo najustreznejšo rešitev. Imamo tudi razvejano mrežo monterjev, zato vam bomo z veseljem priporočili najustreznejšega.


Naročite se na prejemanje e-novic in bodite na tekočem z novostmi in aktualnimi ugodnostmi.

Zadnji prispevki

Zadnje novice