Smo uvoznik in distributer za DAIKIN KLIMATSKE NAPRAVE in TOPLOTNE ČRPALKE.

daikin-ogrevanje

garancijski

pogoji

toplotne črpalke

klimatske naprave

Smo uvoznik in distributer za DAIKIN KLIMATSKE NAPRAVE in TOPLOTNE ČRPALKE.

toplotne črpalke

klimatske naprave

Se tudi vi veselite poletja?

Poleti se dnevne temperature dvignejo krepko čez 30 stopinj Celzija, zato so klimatske naprave v domovih postale nepogrešljive za lajšanje neznosnih poletnih temperatur. Z njimi se ohranja stabilna temperatura, ki jo vaše telo pozna in se v njej udobno počuti. Predvsem pa si z njimi lahko zagotovite ugodje in miren spanec, ki vam bosta omogočila, da si boste odpočili in boste naslednji dan pripravljeni na nove izzive.

Kakšno klimo izbrati?


Pozorni bodite predvsem na njeno velikost in moč, ki sta odvisni od velikosti in izolacije prostora ter svetlobe, ki prehaja skozi okno. Svetlejši prostori potrebujejo močnejšo in večjo napravo od tistih na senčni strani. Prav tako pred nakupom razmislite, koliko prostorov želite z njo ohladiti, v katerem prostoru jo boste potrebovali, koliko ljudi prebiva v stanovanju.


Razmišljate tudi o tem, da boste klimatsko napravo uporabljali v prehodnem obdobju tudi za gretje? Potem vzemite vsaj 30 odstotkov močnejšo napravo, ki bo delovala tudi pri 15 stopinjah pod ničlo.


Nasveti, kako se s klimatsko napravo poleti hladiti zdravo in prijetno


  • Priporočeno je, da kljub vročini in vklopljeni klimatski napravi, dvakrat na dan odprete okna, da se bosta zunanji in notranji zrak premešala. Velikokrat je namreč kakovost zraka v notranjosti lahko slabša od kakovosti zunanjega zraka.
  • Vaše stanovanje naj ima od pet do osem stopinj Celzija nižjo temperaturo od zunanje. Temperatura v prostoru naj bo taka, da ne boste čutili ne vročine ne hladu.
  • Da bo vaša klimatska naprava porabila čim manj energije, jo nastavite na želeno temperaturo in je ne izklapljajte.
  • Namestite jo v najbolj vroče prostore v domu, ki so po navadi orientirani na jug ali zahod. S tem, ko bo ohladila najbolj sončen in vroč prostor, bo poskrbela, da bo tudi bivanje v ostalih prostorih bolj udobno. Pri tem pa bodite pozorni, da ne bo pihala neposredno v vas in ne bo oviran dotok zraka iz nje.
  • Klimatska naprava ima osnovni filter prašnih delcev, na voljo pa so tudi naprave s sistemi za finejšo filtracijo trdnih delcev, nevtralizacijo neprijetnih vonjav, ionizacijo zraka in njegovo razkuževanje. Da se v njej ne bodo razvili škodljivi mikroorganizmi, klimatsko napravo servisirajte in očistite vsaj enkrat letno, pred začetkom sezone visokih temperatur.

Pred nakupom klimatske naprave je priporočeno, da se posvetujete pri strokovnjakih za klimatizacijo, saj imajo ti veliko izkušenj in vam bodo svetovali na podlagi prakse, opravili pa bodo tudi ogled prostorov, v katerih želite vgraditi napravo. Ker je kakovostno delovanje naprave odvisno od pravilne in strokovne namestitve, naj montažo opravi strokovnjak, ki je izučen ter ima izkušnje in primerno orodje.

Naročite se na prejemanje e-novic in bodite na tekočem z novostmi in aktualnimi ugodnostmi.

Zadnji prispevki

Zadnje novice