Smo uvoznik in distributer za DAIKIN KLIMATSKE NAPRAVE in TOPLOTNE ČRPALKE.

daikin-ogrevanje

garancijski

pogoji

toplotne črpalke

klimatske naprave

Smo uvoznik in distributer za DAIKIN KLIMATSKE NAPRAVE in TOPLOTNE ČRPALKE.

toplotne črpalke

klimatske naprave

Vam je nedavno poplavilo klimo ali toplotno črpalko? Kako ravnati?

Poplave

Vam je nedavno poplavilo klimo ali toplotno črpalko? Kako ravnati?


Nedavne poplave so za seboj pustile ogromno materialne škode. Z mislijo na stiske ljudi, ki so doživeli najhujše, smo pripravili nekaj napotkov kako ravnati, če je poplava zalila tudi Vašo klimatsko napravo ali toplotno črpalko.


Izredno pomembno je, da ukrepate previdno in varno!

  1. Ne poskušajte vklopiti sistema: Nikar ne poskušajte vklopiti naprave ali sprožiti ogrevanja ali hlajenja. S tem lahko povzročite nepopravljivo škodo.
  2. Izklopite napajanje: Preden začnete z ukrepi, je nujno, da izklopite električno napajanje naprave. Bodite pozorni, da sta tako zunanja kot notranja enota brez napajanja. To bo preprečilo morebitno električno nevarnost.
  3. Čiščenje in sušenje: Odprite sprednji pokrov notranje enote in preverite stanje elektronskih komponent. V primeru, da se na njih nahaja umazanija, jih operite s čisto vodo in nato dobro osušite z komprimiranim zrakom. V primeru, ko ni umazanije in so bile komponente samo omočene, jih dobro osušite s pomočjo komprimiranega zraka. To storite previdno, da ne poškodujete komponent. Na zunanji enoti postopajte enako, da najprej odstranite umazanijo in blato. Nato poskušajte ročno zavrteti ventilator. V primeru, da se prosto zavrti, je z njim vse v redu. Če pa ob tem, ko ga zavrtite, nastanejo zvoki drgnjenja in se ventilator hitro ustavi, ga je potrebno zamenjati. V tem primeru naprave ne zaganjajte in pokličite serviserja.
  4. Ponovni zagon: Svetujemo, da pred priklopom električnega napajanja pokličete svojega monterja ali distributerja opreme, da zamenja morebitne okvarjene komponente ter preveri, če je enota pripravljena za zagon. Po tem bo izvedel varni ponovni zagon sistema.

Naročite se na prejemanje e-novic in bodite na tekočem z novostmi in aktualnimi ugodnostmi.

Zadnji prispevki

Zadnje novice