Smo uvoznik in distributer za DAIKIN KLIMATSKE NAPRAVE in TOPLOTNE ČRPALKE.

daikin-ogrevanje

garancijski

pogoji

toplotne črpalke

klimatske naprave

Smo uvoznik in distributer za DAIKIN KLIMATSKE NAPRAVE in TOPLOTNE ČRPALKE.

toplotne črpalke

klimatske naprave

Z Eko skladom brezplačno do prezračevalnega sistema

Vsak si želi svežega zraka v svojem domu. A pogosto odpiranje oken se večkrat izkaže za energetsko in stroškovno neučinkovito. Investicija v učinkovit prezračevalni sistem je za mnoge prevelik strošek. A brez skrbi, ni nujno, da nakup nove naprave precej obremeni družinski proračun, če se odločate za nakup novega prezračevalnega sistema. Eko sklad socialno šibkim gospodinjstvom omogoča pridobitev nepovratnih sredstev v višini 100 % financiranja lokalne prezračevalne enote z rekuperacijo. Tako so lokalne prezračevalne enote postale dostopne vsakomur. Subvencija bo poskrbela za zdravje prebivalstva, ki bo lahko zadihalo v učinkovito prezračenih domovih.

Odpiranje oken ali uporaba prezračevalnega sistema?


Prezračevanje je v stanovanjih nujno. Sploh če več časa preživimo doma, je potrebno pogostejše zračenje. Vendar pa je pogosto odpiranje oken lahko stroškovno precej obremenjujoče, sploh v hladnih zimskih in vročih poletnih dneh, ko prezračevanje lahko vpliva tudi na spremembo temperature v stanovanju. Zato se pojavi vprašanje, ali je odpiranje oken ustrezno ali se bolj splača investirati v prezračevalno napravo. Z odpiranjem oken ni mogoče zamenjati celotnega zraka v stanovanju. Prezračevalni sistemi se v tem primeru izkažejo kot energetsko bolj učinkovit način prezračevanja. Prezračevalni sistem poskrbi za nadzorovano izmenjavo zraka. Sploh stanovanja z novejšimi okni, ki bolj tesnijo, potrebujejo pogostejše zračenje in izmenjavo zraka. Enako velja, če več časa preživite doma. V takih primerih se bo lokalni prezračevalni sistem izkazal, ker lahko deluje neprestano, ne da bi izgubili dragoceno energijo. Zadostno prezračevanje bo poskrbelo za zdravje vseh družinskih članov, hkrati pa poskrbelo za ustrezen nivo vlage v stanovanju, da se ne bi pojavljala neprijetna plesen.

Upravičenci financiranja Eko sklada


Za 100 % finančno spodbudo za nakup prezračevalnega sistema se lahko prijavijo državljani Republike Slovenije, ki zadnjih 9 mesecev prejemajo denarno socialno pomoč ali varstveni dodatek po Odločbi Centra za socialno delo. Vlagatelj mora biti lastnik oziroma solastnik vsaj ½ stanovanja. Če vlagatelj ni lastnik, mora imeti vsaj polovično lastniško pravico drug družinski član, ki prebiva na tem naslovu. Eko subvencijo je mogoče uveljavljati za eno- ali dvostanovanjske stavbe oziroma stanovanja v dvostanovanjski stavbi. Eko sklad socialno šibkim gospodinjstvom financira 100 % stroškov lokalne prezračevalne enote oziroma največ do višine 9.620,00 evrov. Z drugimi besedami: socialno šibka gospodinjstva dobijo prezračevalne enote z vgradnjo popolnoma brezplačno! Ampak pozor! Razpis je odprt samo do 31. 12. 2020, zato nikar ne odlašajte s svojo odločitvijo!


Prezračevalni sistemi SIKU s subvencijo Eko sklada


Eko subvencija je finančna spodbuda, ki financira vgradnjo prezračevalnega sistema z rekuperacijo. SIKU prezračevalni sistemi so primeri sistemov, ki vračajo toploto odpadnega zraka nazaj v stanovanje in je zato zanje možno pridobiti subvencijo Eko sklada. Na ta način tudi socialno šibkejšim gospodinjstvom omogoča dostop do kakovostnega prezračevalnega sistema, ki bo poskrbel za zmanjševanje energetske revščine v socialno bolj ogroženih gospodinjstvih. SIKU prezračevalni sistemi so primerni za novogradnje, kot tudi za starejše objekte. Uporaba prezračevalnega sistema bo tako postala bolj dostopna in bo povečala energetsko učinkovitost stavb in poskrbela za energetsko bolj učinkovito rabo energije. Strah pred izgubo energije je sedaj odveč. Financiranje prezračevalnih sistemov bo poskrbelo za pravilno in zadostno zračenje, vnos svežega zraka v stanovanje in večje zdravje prebivalstva, ne da bi s tem nastali nepotrebni stroški.Subvencijo lahko izkoristite tudi pri nas. Obiščite nas v ssalonu, kjer si lahko idelek ogledate ter skupaj dorečemo najustreznejšo rešitev. Imamo tudi razvejano mrežo monterjev, zato vam bomo z veseljem priporočili najustreznejšega.


Naročite se na prejemanje e-novic in bodite na tekočem z novostmi in aktualnimi ugodnostmi.

Zadnji prispevki

Zadnje novice